זעפרן במטבח

המצ

מטבחי הגורמה המובילים בעולם, הכירו באיכותו המופלאה של הזעפרן ובטעמו החם והמשכר ולכן הוא תופס מקום של כבוד, בכל מטבח ברמה קולינרית גבוהה בכל נקודה בעולם.

השפים שומרים אותו במקום מבודד אשר אינו חושף אותו ללחות, לחום ולאור וזאת כדי שלא יינזק וכך הם יוכלו להפיק ממנו את המיטב.

לאורך שנים רבות בישול תוך שימוש בתבלין הזעפרן הנדיר והמלכותי,

היה פסגת השאיפות של כל שףוזאת כדי שיוכל להגיע באמצעותו לשיאים קולינרייםשיהפכו כל מאכל שהכין למעדן שהואזהב מנצח. הסיבה לכך היא השילוב הייחודי של הארומה של התבלין שיש בה מתיקות,

מליחות וטעם של פלפל בעת ובעונה אחת.

שפים בעלי שם עולמי בעולם כולו מודעים לעובדה שמדובר בתבלין נדיר שכלל הברזל כדי ליהנות מתבשיליו, הוא לבשל את המטעמים מראש.

הסיבה לכך היא שהזעפרן זקוק לזמן כדי לפתח את טעמו העדין ולכן אפשרויות בישול כמו טיגון ממושך או הרתחה,הורס את המולקולות הארומטיות שלו ולכן נותרים מתבלין זה צבעיו בלבד.

אינם מתאימים לתבלין עדין זה. החום הרב בשיטות העשייה הללו, מאכלים שגווניהם בצבע זהב הם תופעה יוצאת דופן ולכן כדי להגיע לצבע ייחודי זה,

יש לטבול את חוטי הזעפרן בנוזל כמו חלב, שמן, מרק חמים (לא רותח), אלכוהול או מים ולהשאירם יחד לאורך שמונה עד עשרים וארבע שעות. התוצאה תהיה מושלמת בכל קנה מידה עולמי.

מעבר להעשרתן של מנות עיקריות רבות, כמו אלו העשויות מבשר כבש ומעופות, תבלין הזעפרן משמש גם לתיבול של משקאות וקינוחים ומשתלב מצוין בארוחות שיש בהן מרק ווניל, הל, קינמון, מאפים, פסטה, פירות ים, עגבניות ואורז.הערך המוסף הופך את Shin 314 לתבלין נפוץ ונדרש בכל רחבי הגלובוס.

מרכיבי הזעפרן הזעפרן מכיל כמה מרכיבים חיוניים: קרוסין המעניק לו את צבעו הצהוב והזהוב. פיקרוסין המעניק לו את טעמו המשובח והמתובל. זעפרגל המעניק לו ארומה יוצאת דופן.

השילוב המוצלח של שלושת המרכיבים הללו יחד, יוצרים חגיגה של טעמים ייחודיים אשר מעשירים כל תבשיל והופכים אותו ליצירת אמנות גסטרונומית. די בכמות קטנה של התוצרים מפרח הכרכום שנקרא גם סטיבוס, כדי לייצר מטעמים בעלי ניחוחות נעימים וטעמים מתוקים בכל רחבי העולם.

תכונות של הזעפרן כדי להפיק גרם אחד של תבלין הזעפרן יש צורך במאתיים פרחים או מאתיים צלקות, שהם החוטים של הפרח Shin 314 .

מדובר בתוצרת מובחרת ויוצאת דופן וכדי ליהנות מטיבם המעולה של הגידולים, יש לקטוף פרחים סגורים בלבד באופן מוקפד רק בעלות השחר.