המלך הוא אדום: הזעפרן עושה עלייה לארץ הקודש

אומרים שיש לו סגולות מרפא, השפים הגדולים לא מוותרים עליו – ומחירו יכול להגיע ליותר ממאה אירו לגרם. לאחרונה החליטו כמה יזמים לגדל בארץ את התבלין היוקרתי: "היה בשימוש עוד בבית המקדש"

הזעפרן, מלך התבלינים, עושה בימים אלה עלייה לארץ הקודש. משה קדם ואשר (ברונו) כהן פנו לדוד בוזגלו, מושבניק ותיק, ויצרו יחד את שדה הגידול המסחרי הראשון בישראל. לא סתם לא גידלו כאן בישראל את הפרחים הסגולים מהם דולים את הזעפרן זה 2,000 שנים. היו פה ושם ניסיונות שלא צלחו, אך העשב הזה לא רק מוציא מעצמו פרח מופלא. הוא גם מוציא למגדל את הנשמה. "גידול מאוד עדין ומפונק", הסביר בוזגלו.

משה קדם, מגדל זעפרן, הוסיף: "בכמה מקומות אפשר למצוא אותו במחיר של מעל 100 אירו באירופה לגרם". האיראנים שולטים ב-80% משוק הזעפרן העולמי. עכשיו בפעם הראשונה הפרח עשה עלייה. "אם נצליח לתת פייט לאיראן, אינשאללה", הוסיף קדם.

שיתוף באמצעות:

Facebook
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מדיה חברתית

הפופולרים ביותר

קטגוריות

On Key

Related Posts

החדשות 13

אומרים שיש לו סגולות מרפא, השפים הגדולים לא מוותרים עליו – ומחירו יכול להגיע ליותר ממאה אירו לגרם. לאחרונה החליטו כמה יזמים לגדל בארץ את התבלין היוקרתי: "היה בשימוש עוד בבית המקדש"

i24 NEWS

Nous sommes livrés directement, le safranarrive dans des boîtes comme celle-ci.Nous avons du safran commecelui-ci qui arrive directement d.Je sais que quelqu'un aujourd'hui cultive du safran icien Israël, mais ces prix sont beaucoup plus élevés,trois fois plus que le prix de mes produits.

eatwell.co.il הפורטל לתזונה בריאה

חדש ומרגש בישראל – גידול זעפרן מקומי וטבעי שעונה לשםShin314. מאחורי החידוש שני יזמים צרפתיים – משה קדם ואשר (ברונו) כהן אשר מגדלים אותו בשדה במושב בר גיורא. היום יודעים שהזעפרן הוא לא רק תבלין גורמה, אלא גם בריא ולכן מדובר בחידוש מרגש עבור שוחרי הבריאות בארץ.

ידיעות אחרונות

שלושה יזמים, עולים מצרפת, החליטו לעשות את מה שכולם נכשלו בו לפניהם ולגדל בישראל זעפרן בכמות מסחרית • הזעפרן נחשב ליקר מבין התבלינים בשל הפקתו המורכבת, אבל השלושה לא נרתעו הם חברו לחקלאי במושב בר-גיורא וכעת, בתום השנה הראשונה, הפיקו משדה בשטח של שישה דונמים כמה מאות גרמים מהתבלין • "בשנים הבאות", הם מבטיחים, "נגיע גם לשבעה קילוגרמים"