אומרים שיש לו סגולות מרפא, השפים הגדולים לא מוותרים עליו – ומחירו יכול להגיע ליותר ממאה אירו לגרם. לאחרונה החליטו כמה יזמים לגדל בארץ את התבלין היוקרתי: "היה בשימוש עוד בבית המקדש"

הזעפרן, מלך התבלינים, עושה בימים אלה עלייה לארץ הקודש. משה קדם ואשר (ברונו) כהן פנו לדוד בוזגלו, מושבניק ותיק, ויצרו יחד את שדה הגידול המסחרי הראשון בישראל. לא סתם לא גידלו כאן בישראל את הפרחים הסגולים מהם דולים את הזעפרן זה 2,000 שנים. היו פה ושם ניסיונות שלא צלחו, אך העשב הזה לא רק מוציא מעצמו פרח מופלא. הוא גם מוציא למגדל את הנשמה. "גידול מאוד עדין ומפונק", הסביר בוזגלו.
משה קדם, מגדל זעפרן, הוסיף: "בכמה מקומות אפשר למצוא אותו במחיר של מעל 100 אירו באירופה לגרם". האיראנים שולטים ב-80% משוק הזעפרן העולמי. עכשיו בפעם הראשונה הפרח עשה עלייה. "אם נצליח לתת פייט לאיראן, אינשאללה", הוסיף קדם.
