חגים
עושים חג – איתן כבל
חיים כהן וריטה גולדשטיין מארחים ומבשלים לערב החג ולסוף השבוע, יחד עם שפים מובילים ועוד הפתעות בתחום האוכל, הבישולים וקולינריה
מנחה: חיים כהן, ריטה גולדשטיין
אומרים שיש לו סגולות מרפא, השפים הגדולים לא מוותרים עליו – ומחירו יכול להגיע ליותר ממאה אירו לגרם. לאחרונה החליטו כמה יזמים לגדל בארץ את התבלין היוקרתי: "היה בשימוש עוד בבית המקדש"
Nous sommes livrés directement, le safranarrive dans des boîtes comme celle-ci.Nous avons du safran commecelui-ci qui arrive directement d.Je sais que quelqu'un aujourd'hui cultive du safran icien Israël, mais ces prix sont beaucoup plus élevés,trois fois plus que le prix de mes produits.
חדש ומרגש בישראל – גידול זעפרן מקומי וטבעי שעונה לשםShin314. מאחורי החידוש שני יזמים צרפתיים – משה קדם ואשר (ברונו) כהן אשר מגדלים אותו בשדה במושב בר גיורא. היום יודעים שהזעפרן הוא לא רק תבלין גורמה, אלא גם בריא ולכן מדובר בחידוש מרגש עבור שוחרי הבריאות בארץ.
שלושה יזמים, עולים מצרפת, החליטו לעשות את מה שכולם נכשלו בו לפניהם ולגדל בישראל זעפרן בכמות מסחרית • הזעפרן נחשב ליקר מבין התבלינים בשל הפקתו המורכבת, אבל השלושה לא נרתעו הם חברו לחקלאי במושב בר-גיורא וכעת, בתום השנה הראשונה, הפיקו משדה בשטח של שישה דונמים כמה מאות גרמים מהתבלין • "בשנים הבאות", הם מבטיחים, "נגיע גם לשבעה קילוגרמים"