גידולו של הזעפרן מזכיר התעוררות של נשמה, שאינה קיימת בהרי יהודה כבר 2000 שנה, בשנת 2019, משה קדם - בעלים חברת אגריסטאר השיב לחיים את תרבות גידול הזעפרן להרי ירושלים.

צלקת פרח הכרכום Sativus Crocus מייצגת את האות 'שין' מבוטאת sh באלף-בית העברי ולכן נקרא הזעפרן הירושלמי כיום ״שין314״ זהו גם סמל המלוכה.

ההיסטוריה של הזעפרן היא היסטוריה של מפגש נועז, קסום וייחודי של אמונה ואדמה, ליצירת זעפרן איכותי שהוא הנדיר ביותר בעולם.

״Shin314״ גדל בגובה אידיאלי, בערך 700 מטר מעל פני הים. הוא נטוע בארץ יוצאת דופן שעוצבה לאורך אלפי שנים עם תנאי מזג האוויר המנוגדים בהרי יהודה. טמפרטורות קיצוניות, 5 -מעלות צלזיוס בחורף ו 40 מעלות בקיץ, מגבירים ומקדמים לחץ תרמי ומרכזים את מרכיבי הזעפרן והופכים אותו למיוחד במינו.

היסטוריה ותרבות

גידולו של הזעפרן מזכיר התעוררות של נשמה, שאינה קיימת בהרי יהודה כבר 2000 שנה, כיום הוחזרה תרבות גידול הזעפרן ושוכנת בפאתי ירושלים, על אדמות מושב בר גיורא, בהרי יהודה.

צלקת פרח הכרכום Sativus Crocus מייצגת את האות 'שין' מבוטאת sh באלף-בית העברי ולכן נקרא הזעפרן הירושלמי כיום ״שין314״ זהו גם סמל המלוכה.

התעוררות של נשמה נכחדת בהרי ירושלים.

שין Shin314 הזעפרן היחיד שגודל בהרי ירושלים כמו בימי שלמה המלך.

זעפרן ודת

זעפרן פרימיום טהור

את התיעוד הקדום ביותר שנכתב על תבלין הזעפרן אפשר למצוא במקר: בתקופת פרעה רעמסס השני ובעוד עם ישראל נודד במדבר לאחר צאתו ממצרים, נדרשו העברים במצווה אלוהית להשתמש בתבלין הזעפרן וזאת כבושם קדוש. ספר במדבר פסוקים ל' – לד'. בהמשך, המלך שלמה אשר כונה "מלך המלכים" הפך תבלין זה לתבלין הנחשק ביותר בעולם והוא מהלל את ניחוחו היוצא דופן בספר שיר השירים פרק ד' פסוק יד'.

שין 314 מרפא

לזעפרן תכונות תזונתיות רבות המועילות לבריאות, ומחקרים מראים שהוא מכיל אשלגן.

מחקרים גילו כי הוא מכיל אשלגן, ויטמינים מסוג A/B/C, נחושת, סלניום, מנגן, ברזל ואבץ.

קיימות השלכות חיוביות של השימוש בזעפרן גם על מחלות שונות כמו לדוגמה: תבלין זה מונע התפשטות של תאים סרטניים...

זעפרן במטבח

המצוינות של ירושלים

מטבחי הגורמה המובילים בעולם, הכירו באיכותו המופלאה של הזעפרן ובטעמו החם והמשכר ולכן הוא תופס מקום של כבוד, בכל מטבח ברמה קולינרית גבוהה בכל נקודה בעולם.

השפים שומרים אותו במקום מבודד אשר אינו חושף אותו ללחות, לחום ולאור וזאת כדי שלא יינזק וכך הם יוכלו להפיק ממנו את המיטב.

כתבו עלינו

החדשות 13

אומרים שיש לו סגולות מרפא, השפים הגדולים לא מוותרים עליו – ומחירו יכול להגיע ליותר ממאה אירו לגרם. לאחרונה החליטו כמה יזמים לגדל בארץ את התבלין היוקרתי: "היה בשימוש עוד בבית המקדש"

קרא עוד »

i24 NEWS

Nous sommes livrés directement, le safranarrive dans des boîtes comme celle-ci.Nous avons du safran commecelui-ci qui arrive directement d.Je sais que quelqu'un aujourd'hui cultive du safran icien Israël, mais ces prix sont beaucoup plus élevés,trois fois plus que le prix de mes produits.

קרא עוד »

eatwell.co.il הפורטל לתזונה בריאה

חדש ומרגש בישראל – גידול זעפרן מקומי וטבעי שעונה לשםShin314. מאחורי החידוש שני יזמים צרפתיים – משה קדם ואשר (ברונו) כהן אשר מגדלים אותו בשדה במושב בר גיורא. היום יודעים שהזעפרן הוא לא רק תבלין גורמה, אלא גם בריא ולכן מדובר בחידוש מרגש עבור שוחרי הבריאות בארץ.

קרא עוד »

ידיעות אחרונות

שלושה יזמים, עולים מצרפת, החליטו לעשות את מה שכולם נכשלו בו לפניהם ולגדל בישראל זעפרן בכמות מסחרית • הזעפרן נחשב ליקר מבין התבלינים בשל הפקתו המורכבת, אבל השלושה לא נרתעו הם חברו לחקלאי במושב בר-גיורא וכעת, בתום השנה הראשונה, הפיקו משדה בשטח של שישה דונמים כמה מאות גרמים מהתבלין • "בשנים הבאות", הם מבטיחים, "נגיע גם לשבעה קילוגרמים"

קרא עוד »

Mishpacha issue 947 date 1/2/2023

ake a brachah,” says Moshe Kedem in his unequivocal French accent, as he reverently hands over a jar of the most alluring deep yellow spice. “And make sure you have the proper kavanah.”

קרא עוד »

עיתון משפחה

כשהיה צעיר הקדיש משה קדם את חייו לאומנות פריזאית. ואז הגיעה התפנית שהביאה אותו להתגבר על כל אזהרות המומחים הבוטניים ולהתחיל לגדל את הסממן הריחני של הקטורת | עכשיו הוא מראה את ה'נס', ומספק הצצה ריחנית אל המטע, שגדולי השפים בעולם מוכנים לעשות הכל כדי להשיג כמה גרגרים ממנו
| אין אדם יכול לעמוד מפני ריחה

קרא עוד »

mako

חגיםעושים חג – איתן כבלחיים כהן וריטה גולדשטיין מארחים ומבשלים לערב החג ולסוף השבוע, יחד עם שפים מובילים ועוד הפתעות בתחום האוכל, הבישולים וקולינריה מנחה:

קרא עוד »

Qualita

זעפרן צומח שוב בירושלים, מהפכה בעולם החקלאות! אשר כהן ומשה קדם, שני עולים דוברי צרפתית, יצאו להפקה זו בשליטת איראן עד כה. הם מסבירים הכל.

קרא עוד »

עיתון בקיצור www.m-y-net.co.il

הצלחה ראשונית לגידול צמח הכרכום והפקת התבלין היוקרתי "זעפרן" במושב בר גיורא עשויה להתגלות כמכרה זהב לחקלאים נוספים בהרי יהודה. בעל החלקה, דוד בוזגלו: "כאן בשטח יש את מנות הקור והגשם שצמח הכרכום זקוק להם

קרא עוד »

www.ynet.co.il

הזעפרן נחשב ליקר מבין התבלינים בשל הפקתו המורכבת, אבל שלושה עולים מצרפת לא נרתעו. הם חברו לחקלאי במושב בר גיורא וכעת, בתום השנה הראשונה, הפיקו משדה בשטח של שישה דונמים כמה מאות גרמים מהתבלין. "בשנים הבאות", הם מבטיחים, "נגיע גם לשבעה קילוגרמים"

קרא עוד »

שוק האיכרים נמל תל-אביב

ימי שישי 07:00-15:00

תוכלו למצוא מגוון מאכלי גורמה על בסיס זעפרן שנעשו
בעבודת יד בקונדיטוריה צרפתית.

מייסדים